Bookflash Kwaad bloed

Jennefer schreef een korte introductie / column voor de website van De Perfecte Buren (boeken- en leesclub van en voor lettervreters).

Hier kun je alles lezen.

Onderaan dit bericht staat de introductie / column.

Kwaad bloed is mijn tweede young adult thriller. Dit boek begon, net als bij mijn debuut Gebroken, met het idee voor de ontknoping. Iedere auteur werkt anders, er zijn geen regels voor. Dat is het fijne aan dit vak: de vrijheid en de creativiteit. Ik typ pas de eerste letter als ik een goede, verrassende ontknoping heb bedacht waar ik voor honderd procent achter sta. De rest ontwikkelt zich eigenlijk al schrijvende. De personages, de verhaallijn(en), de omgeving etc.

En terwijl ik tijdens het langdurige schrijfproces eindelijk de ontknoping nader, heb ik een nog betere, passendere invulling ervan bedacht. En dat is zo prettig aan schrijven. Je ‘stuurt’ je eigen verhaal, vormt je eigen karakters en creëert je eigen dialogen.

Ik breng veel tijd thuis door typend op mijn laptop. Afspraakjes stel ik uit, feestjes sla ik over en mijn telefoon leg ik weg. Uitnodigingen krijg ik inmiddels niet meer, inkomende oproepen blijven onbeantwoord en mensen aan de deur worden volledig genegeerd. De enige die mij mag storen is mijn hond. Tussen de middag is het namelijk tijd voor een heerlijke, lange wandeling. Een gezonde dosis beweging, een frisse neus en inspiratie opdoen, om mezelf vervolgens weer uren af te zonderen.

Het klinkt misschien een beetje saai, maar het tegendeel is waar. Mijn personages komen tot leven in mijn hoofd. Ik ben hun aanspreekpunt, hun zintuigen, hun kloppende hart. Ik maak of breek ze. Je ziet het zo op het eerste gezicht dus niet aan mij, maar in mijn hoofd is het allesbehalve saai. Ik bedrieg, chanteer, dreig en last but not least: ik pleeg (perfecte) moorden. 

Do I need to say more? 

Binnenkort staat er een duorecensie van Brigitta en Karin op de website van De Perfecte Buren over Kwaad bloed!