Interview op Thrillerlezersblog

Hoe reageerde je toen je ontdekte op de stemlijst te staan?

Blij en enthousiast! Ik vind het een hele grote eer. Mijn doelstelling was dat ‘Gebroken’ zou worden uitgegeven. Dat is inmiddels gebeurd. Het schrijven van een boek is een langdurig proces, waar je als schrijver al je ziel en zaligheid in stopt. Dat het boek dan ook nog eens zo positief wordt ontvangen, is natuurlijk geweldig. Dat geeft extra voldoening en stimulatie.


Waarom moeten mensen juist op jouw boek stemmen?

Mensen mogen uiteraard zelf bepalen op wie ze gaan stemmen. Natuurlijk wil ik ontzettend graag die felbegeerde titel op mijn naam hebben staan. ‘Gebroken’ is naar mijn mening weer anders dan andere Young Adult thrillers. Het is extremer, gewaagder en het einde is zeker verrassend te noemen. Anders dan gebruikelijk. Dat lijken mij goede redenen om op ‘Gebroken’ te stemmen!


Hoe zijn de reacties op 'Gebroken' sinds het uit is?

De reacties zijn heel erg positief! Ik ben blij verrast zoveel goede recensies te lezen, zowel van jongeren als van volwassen. Wat ik zelf opmerkelijk vind is dat ik een misleidende proloog heb geschreven en dat hebben een hoop lezers niet door, blijkt nu. Juist dat gegeven vind ik zelf van toegevoegde waarde. Ik zou de lezers dan ook willen tippen: als je het boek uit hebt, lees dan de proloog nog een keertje.

 

Hoe gaat het schrijven aan je volgende boek? Ben je al bezig aan een volgend boek?

Ik ben zeker al bezig met mijn tweede boek. Bij ‘Gebroken’ zat de gehele basis van het verhaal al in mijn hoofd voordat ik begon met schrijven. Met mijn tweede boek is dat anders. Het begon met de ideeën voor een begin en een einde. De rest van het verhaal ontwikkelt zich al schrijvende.


Heb je al een werktitel?

Sterker nog: ik heb er twee. Maar die houd ik liever nog even voor mezelf, omdat ik nog niet weet welke ik het beste aan vind sluiten bij het verhaal. Misschien dat ik in de nabije toekomst de hulp van de lezers in kan schakelen door hen te laten stemmen op de mooiste, meest sprekende titel. Al moet de Uitgeverij er natuurlijk ook achter staan.


Kun je een tipje van de sluier oplichten waar je volgende boek over zal gaan?

Jazeker! Het verhaal gaat over een hechte vriendengroep. Wanneer een van hen plotseling overlijdt, probeert de vriendengroep te achterhalen wat er in de avond die eraan vooraf ging is gebeurd. De hamvraag is: was het moord of zelfmoord? Hoofdpersoon Eileen verdiept zich in het leven van haar overleden beste vriend en komt erachter dat hij er een schokkend dubbelleven op nahield. Des te meer ze in zijn verleden blijft wroeten, des te meer gevaar ze zelf lijkt te lopen... 

 

Lees hier het interview op Thrillerlezersblog.